Princinews

Princiesport, primer club d'Europa en utilitzar tecnologia ultraviolada per eliminar la COVID

El centre esportiu i familiar d’Andorra, ha celebrat aquest matí la presentació dels nous sistemes de purificació d’aire, que s’han instal·lat recentment als canals de ventilació del club. Aquests sistemes, que fins fa poc només s’utilitzaven en espais com quiròfans i laboratoris, s’han implementat per primer cop en un club esportiu com Princiesport, convertint-se d’aquesta manera en el primer centre social i de fitness que utilitza la tecnologia ultraviolada, per eliminar el 100 % dels microorganismes i virus com la COVID-19.


El projecte, que s’ha desenvolupat conjuntament entre les empreses AGEFRED, Purion i Altimir Ambitècnia, ha consistit en la instal·lació de sistemes de ventilació, climatització i purificació que s’encarreguen d’absorbir l’aire dels diferents espais i filtrar-lo a través de làmpades ultraviolades, per expulsar aire purificat lliure de microorganismes. Els resultats, analitzats per l’empresa Altimir Ambitècnia han demostrat que el nivell d’efectivitat de la instal·lació és del 100% i que la utilització de les làmpades ultraviolades són perfectament aptes per espais tancats, ja que en cap cas entren en contacte amb les persones. 


L’acte ha comptat amb la intervenció de Jaime Astiz, president de Princiesport, Rupert Fornell, director del club, Xavier Altimir, accionista de Princiesport, Cèlia Vendrell, gerent d’Altimir Ambitècnia, Joaquim Gavaldà, tècnic de Purion Espanya i Jordi Duró, director d’AGEFRED Serveis.


El president del club, ha destacat que el club ha fet un pas endavant pel que fa a tecnologia amb la instal·lació d’aquests sistemes, i així demostrar el compromís que té Princiesport per preservar la seguretat de tots els seus clients i treballadors. A més, Jaime Astiz ha posat en relleu la importància al fet que el club, fins al moment, no ha registrat cap cas positiu de COVID entre els seus empleats. Unes dades que posen de manifest la missió que té el club de seguir com un centre esportiu i social lliure de contagis.


En la seva intervenció, Rupert Fornell ha destacat que “amb la instal·lació dels nous sistemes de purificació d’aire, Princiesport s’ha convertit en el primer club esportiu d’Europa en implementar aquesta tecnologia” i ha assenyalat que, amb l’acompliment de les normatives vigents, queda palès que accions com la ventilació dels espais tancats són efectives per combatre el virus. Així mateix, en relació amb la instal·lació del sistema, Xavi Altimir ha valorat de forma molt positiva que Princiesport aposti per aquest tipus de tecnologies, i ha animat a les empreses del país a implementar aquests sistemes de filtratge, més enllà dels clubs i centres esportius que hi ha a Andorra. 


Per altra banda, la presentació dels sistemes de purificació del club, ha servit per recordar que des de fa unes setmanes el club ha posat en marxa una campanya interna de conscienciació envers la SARS-CoV2, que rep el lema Jo em comprometo. El seu objectiu és el d’informar i responsabilitzar, a través de l’esport, a totes les persones que visiten el club per fer de Princiesport un club lliure de COVID.


  • DIRECCIÓ
  • Av. Enclar, núm. 105
  • Santa coloma - Andorra la Vella
  • Principat d’Andorra
Mapa